Portretter – Fra Vanlig til Ekstraordinært: Nøkkelen til Gode Portretter og Hvordan du Kan Ta Dem

portretter

Portretter

Portretter skapes i møter mellom mennesker. Gode portretter er noe man stopper opp ved. Som kommuniserer.

Jeg hører folk ofte si at «de beste portrettene av meg er tatt når jeg ikke visste at det ble tatt bilder». Visst kan det fungere bra. Og det er jo ingen som sier at den som blir portrettert nødvendigsvis må se inn i kamera. Vi må også tro at en person som ikke vet at en blir tatt bilde av slapper helt av og er seg selv. Han eller hun er ikke stresset fordi det står en fotograf foran dem med et digert kamera og masse lysutstyr.

Hva er det som gjør gode portretter?

Kort fortalt er det et tett, moderne portrett, tatt fra skuldre og opp og som vektlegger personlighet.

Hva skiller profesjonelle fra amatører?

Vi har ikke noe godt norskt ord for dette (ennå). Headshot er definitivt et portrett, men det er en mer rendyrket sjanger som går under «portrett». Det er, som ordet antyder et tettere portrett. Det er mer personlig og vi kommer tettere på, enn feks et halvfigurportrett. Et Headshot viser hode, skuldre og øvre del av brystet. Blikket er ofte i kamera, og uttrykket er nært og personlig.

Hva slags stil bør bildene ha?

Det er en stil hvor den som blir portrettetert får all oppmerksomhet. Det er knapt noe portrett som er så effektive når det gjelder fokus på person. Lyset settes nøye for å være mest mulig flatterende for den som blir fotografert. Vi finner de beste vinklene for å fremheve de beste trekkene til den som fotograferes. Forstyrrende elementer er fraværende med mindre det er med på å fremheve personligheten. Bakgrunnen skal være så ren som mulig, typisk hvit/grå/svart. Bildene kan også tas i miljø, men slik at bakgrunnen blir uskarp.

Portretter skal vise personlighet

Stikkord: Selvsikkerhet og profesjonalitet. Siden vi er så tett på, er ansiktsuttykk alfa og omega. Hele meningen med bildet er å vise personlighet, så det er de subtile uttrykkene som gjør et godt Headshot. Her funker ikke et nervøst, påklistret smil. Derfor jobber vi sammen. Det vil bli gitt nøye instruksjon, og vi vil vurere bildene på skjerm etter hvert som vi jobber.

Ta portrett i Oslo

Jeg har studio sentralt i Oslo og tar i mot alt fra enkeltpersoner til ansatte i bedrift som ønsker å få tatt headshots Oslo.

Hva brukes portretter til?

Har du en profil på LinkedIn eller andre sosiale medier? I dag finnes det utallige flater hvor personlig markedføring er viktig. Portretter er kanskje spesielt viktig på den profesjonelle arenaen hvor nettverksbygging er en naturlig del. Det hjelper deg med å bli lagt merke til av potensielle arbeidsgivere, oppdragsgivere eller kunder.

Portretter kan også øke selvtilliten din og hjelpe deg med å gjøre et godt førsteinntrykk. Hvis du trenger et Headshot, sørg for å ansette en profesjonell fotograf som spesialiserer seg på dette

Hvorfor bør jeg ta portretter?

Det er mange grunner til at du bør få et Headshot. Et godt profilbilde handler om hvordan andre oppfatter deg. I dagens digitale verden er det stort behov for profilbilder på ulike flater. Ofte vil et profilbilde være det som danner grunnlag for førsteinntrykket. Det kan være det første en ansettelsessjef eller noen som søker deg opp på sosiale medier vil se. Et bilde sier mer enn tusen ord, og et Headshot kan utgjøre hele forskjellen for sjansene dine for å bli ansatt. Et godt Headshot vil få deg til å se mer profesjonell ut og øke selvtilliten i stor grad. Hvis du lurer på å bytte jobb eller har planer om å starte din egen bedrift, er det oppdatert portrett et must.

Et godt Headshot er viktig for din tilstedeværelse på sosiale medier. Uansett om du søker etter kjærligheten eller en ny jobb, er et profilbilde et must. Har du et godt profesjonelt portrett knyttet til kontoen din på noen av de sosiale medieplattformene, vil du definitivt skille deg ut fra mengden og øke sjansene dine betraktelig. Med et Headshot kan du enkelt sette et ansikt til navnet ditt og la folk få vite hvem du er og hva du driver med.

Book fotografering til dine portretter

Med priser fra 3500, avhengig av hvor mange bilder du trenger og hvor lang fotografering du ønsker. Jeg har pakker som passer de fleste behov og budsjett.

Send meg en mail for tilgjengelighet.