Portrettbilde til Jobb? – Tips og triks for å skape et vennlig og profesjonelt portrettbilde

Portrettfotograf, portrettfoto, portrettbilde, bedriftsfotograf, portrettbilde jobb

Portrettbilde til Jobb? – Tips og triks for å skape et vennlig og profesjonelt portrettbilde

Portrettbilde til jobb: Dette må du tenke på

I dagens digitale verden er et godt og velgjort portrettbilde til jobb viktig. Det er ikke bare et visuelt uttrykk for din profesjonelle identitet, men det gir også et førsteinntrykk til potensielle arbeidsgivere, kolleger og kunder.

Så enten du oppdaterer LinkedIn-profilen din, legger ut en ny artikkel på bedriftens nettside, eller sender inn en jobbsøknad, er et vennlig og profesjonelt portrettbilde til jobb nøkkelen til å bygge tillit og fremheve din kompetanse. Her er noen tips og triks for å sikre at ditt portrettbilde reflekterer den beste versjonen av deg selv.

Noen Tips for deg som skal ha portrettbilde til jobb.

Å skape et godt, vennlig og profesjonelt portrettbilde til jobb bør man anse som en investering i din personlige merkevare. Skal man først gjøre det, så gjør det skikkelig. Ved å ta deg tid til å gjøre litt research, kan du sikre at resultatet blir best mulig.

Et godt utført portrettbilde er ikke bare et bilde, det er et verktøy som hjelper deg med å bygge relasjoner, skape tillit og styrke din profesjonelle tilstedeværelse.

Portrettfotograf, portrettfoto, portrettbilde, bedriftsfotograf, portrettbilde jobb
Hva bør du se etter hos en fotograf når du skal få tatt portrettbilde til jobb?

Til det praktiske:

portrettbilde, portrettfotograf, linkedin bilde, portrettbilde til jobb, portrettbilde jobb

Hva slags klær skal man ha på portrettbilde til jobb?

Først og fremst er det viktig å vurdere kleskoden for «din bransje» nøye. Avhengig av bransjen din, kan kravene variere. Generelt sett er det imidlertid lurt å velge klær som er profesjonelle, velstelte og som gjenspeiler bedriftens kultur. Generelt unngå overdreven mote eller sterke mønstre som kan distrahere betrakteren. Enkle og tidløse plagg i nøytrale farger fungerer ofte best, da de gir et tidløst preg på bildet.

For kvinner: Her er en guide hvor man kan finne noe inspirasjon

For menn: Her er en fin guide til hvordan dressen skal sitte

Portrettfotograf Oslo, klær til portrettbilde, portretter, portrettbilde til jobb

Hvilken bakgrunn bør portrettbilde ha?

En annen viktig faktor er bakgrunnen. Her er det litt hva bedriften ønsker av stil på bildene. Enten portrettbildet skal tas i miljø eller på en ensfarget papirbakgrunn så er hovedreglen at bakgrunnen skal være enkel eller uskarp så den ikke konkurrerer med ansiktet ditt om oppmerksomheten. Mange foretrekker en nøytral bakgrunn, for eksempel en lys vegg eller et ensfarget bakgrunnsstoff. Dette gir et profesjonelt utseende og lar fokuset være på deg.

Her har jeg skrevet en artikkel om forskjellig stil på portrett

Hvordan skal jeg posere på portrettbilde til jobb?

Når det gjelder posering, er det beste rådet å være avslappet og naturlig. Unngå stive poseringer eller overdrevne smil som kan virke unaturlige. Prøv å få et bilde som fanger din genuine personlighet. Dette kan hjelpe med å skape en forbindelse med de som ser på bildet og formidle troverdighet. Det kan virke unaturlig for mange å skulle være «naturlig» foran et kamera. Men en erfaren fotograf vil være til god hjelp og få deg til å slappe av under prosessen.

Hva slags lys er best til portrettbilde?

Personlig så bruker jeg nesten utelukkende blitzlys som jeg balanserer på mine portretter. Grunnen til dette er at jeg ofte har store bedrifter som kunder, som ønsker at jeg skal produsere et konsistent uttrykk på portrettene. Vinter som sommer. Da må jeg ha 100% kontroll over lyset mitt. Jeg har med alt av lys som jeg trenger, så været utenfor spiller ingen rolle. Det gjør heller ikke eksisterende belysning i kontorene.

Jeg har skrevet mer om lys til portrettfoto her

 

Trenger du bilder av de ansatte i din bedrift? Ta en titt på noen andre jobber jeg har fotografert her.