Portrett – Finn Riktig Type for Deg – De Forskjellige Stilene Portretter

Portrett – Forskjellige typer

 

 

 

Det finnes utallige stiler på portrettbilder, og det viktigste er å finne en stil som passer deg eller bedriften. Selv om de hovedsaklig kan deles inn i ulike kategorier av portrettfoto, fordi det har blitt en del som kan kalles klassikere som ofte er etterspurt. Et type portrettfoto trenger ikke være en fasit, man kan fint mikse elementer fra de forskjellige portrettene, som bakgrunn, kvalitet på lys, uttrykk og utsnitt.

Når jeg planlegger fotografering for kunder, så er det en viktig del av prosessen å forstå hva slags type portrett som er best til kundens bruk, og for kundens merkevare. Derfor blir det naturlig nok noe spilling av ball for å komme frem til den beste løsningen.

Under så har jeg forsøkt å samle en del klassiske portretter som jeg fotograferer mye av. Det er ment å være en slags guide eller inspirasjon for den som skal bestille portrettfotografering, men som kanskje ikke har en helt klar ide på hvilken stil man ønsker på portrettene.

Portrett på studiobakgrunn

portrettfoto, fotograf for bedrifter, portrettbilde

Portrett - Klassisk hvit

Av alle portretter jeg fotograferer så er dette det mest klassiske. Og kanskje ikke uten grunn. Enkelt og rent, og veldig anvendelig til alt fra nettsider til presentasjoner. 

Utsnittet her er 3/4 portrettformat.

Portrett - Klassisk Lysegrå

Lysegra/Grå bakgrunn er en stil som blir mer og mer populær. Den er fortsatt enkel og ren, men jeg synes den grå gir noe mer substans. Der hvor det helt hvite er blankt, gir det grå mer følelse av «rom». Uttrykket blir noe annet enn på hvit bakgrunn.

Utstnittet her et tett, liggende format. Typisk Headshot

portrettfotografering, fotograf oslo, bedriftsfotograf, bedriftsportretter
portrettfoto, fotograf oslo, fotografer oslo

Portrett - Klassisk Koksgrå

Fortsatt en enkel bakgrunn, men et helt annet portrett og uttrykk sammenlignet med hvit og lysegrå. Mørkere bakgrunn kan være med på å gi fin kontrast til hudtonene.

Utsnittet her er Headshot, men nesten 1/2 figur. Formatet er liggende. 

Forskjellige farger

Noen ganger er det ønskelig med andre enn de klassiske fargene på bakgrunn. Dette kan være fordi bedriften har noen signalfarger eller annet i merkevarebyggingen som er viktig å ta med som et element. Her er det kun fantasien som setter grenser! Bakgrunner til portrett kommer i mange farger, og de aller fleste kan skaffes eller justeres til digitalt dersom det er behov for en helt spesifikk pantonefarge på bakgrunnen.

Utstnittet her er 1/2-figur. Liggende format.

Portrett i miljø eller location

Det fungerer også veldig godt å ta portretter i miljø. Det bør da være relevant til den personen som avbildes, eller så kan bakgrunnen være abstrakt og uklar. Dette gir ganske unikt portrett sammenlignet med de som er tatt på f.eks. hvit bakgrunn og er mye mer vanlig.

Tags: